Voor ouders

Is jouw kind te vroeg geboren of was jouw kind te licht bij de geboorte?

Voor professionals

Zoek je een geaccrediteerde opleiding over prema- en dysmaturiteit?

Onze stichting

Stichting Kleine Helden streeft naar gepaste zorg en support.

Voor kinderen met een moeilijke start 

Hulp voor gezinnen en kenniscentrum voor professionals

We noemen ze onze kleine helden: de kinderen die aan het begin van hun leven een moeilijke start hadden. Bijvoorbeeld omdat ze te vroeg zijn geboren. Omdat ze niet genoeg wogen toen ze werden geboren. Of omdat ze in de eerste jaren van hun leven veel problemen hadden. Het Kleine Helden Huis helpt deze kinderen, én hun ouders en broertjes en zusjes. In een gezellige huiskamer waar je kunt zijn wie je bent.

Zorg op maat in een gezellige huiskamer 

Het Kleine Helden Huis biedt zorg op maat voor kinderen die een moeilijke start hadden. Is jouw kind te vroeg geboren, was het te licht of waren er andere problemen in het eerste levensjaar? Dan is Het Kleine Helden Huis er voor jullie hele gezin. Want als kinderen een moeilijke start hebben, dan heeft dat ook veel invloed op de ouders en broertjes en zusjes. 

Jullie kunnen bij Het Kleine Helden Huis terecht voor bijvoorbeeld: 

  • Controleafspraken met de kinderarts en neonatoloog
  • Met iemand praten over hoe het gaat (psychosociale zorg)
  • Tips en tools waardoor het binnen jullie gezin makkelijker gaat
  • Leuke activiteiten: peuterdans, boksen, babymassage en meer 
  • Gewoon even bijkomen, weg van de stress en drukte 

Is jouw kind te vroeg geboren? Of was jouw kind te licht?

Kennis- en opleidingscentrum  

We verlenen niet alleen zorg aan kinderen met een moeilijke start, maar zijn ook het enige Nederlandse kennis- en opleidingscentrum op het gebied van prematuriteit en dysmaturiteit. We richten ons op alle facetten die een rol spelen na een moeilijke start: zowel psychische als fysieke, en zowel bij het kind als bij de omgeving. Met erkende opleidingen en cursussen helpen we bovendien zorgprofessionals om hun kennisniveau op peil te houden. 

Hoe het begon

Het Kleine Helden Huis en Stichting Kleine Helden zijn opgericht door kinderarts en neonatoloog Angelique Haringsma en psycholoog en gezinscoach Hiltje Heyman. Terwijl ze hun zoons aanmoedigden langs het voetbalveld, raakten ze aan de praat. Al snel kwamen ze erachter dat hun beide expertises elkaar heel goed aanvullen. Maar nergens in Nederland werden die vakgebieden gecombineerd. Toen besloten ze het zelf maar te doen. 

Aanmelden

Ben je ouder/verzorger? Dan kun je een kind hier aanmelden.
Als zorgprofessional kan je een cliënt hier aanmelden/doorverwijzen.

Binnenkijken

Om te zien hoe het er bij ons uit ziet, kan je met het filmpje hieronder een kijkje nemen bij ons binnen.

Steun onze stichting

Dankzij de financiële ondersteuning van onze vrienden en sponsors kunnen we blijven vernieuwen. Zodat we gezinnen met kinderen die een moeilijke start hadden nog beter kunnen ondersteunen. Draag jij Het Kleine Helden Huis en onze kleine helden ook een warm hart toe?