Geerte Gültuna - Postema

Mandala tekenlerares

Ik ben Geerte, 54 jaar, getrouwd en moeder van twee dochters. Al bijna 10 jaar geef ik met heel veel plezier Mandala tekenlessen op basisscholen in Rotterdam.

Daarnaast verzorg ik regelmatig Mandala teken-workshops, zoals in Het Kleine Heldenhuis, in het asielzoekerscentrum Rotterdam, in verzorgingshuis Rubroek, in restaurant Vicini op zondagochtend en op verjaardagsfeestjes.

 

Wat is Mandala tekenen?

Een Mandala maken brengt rust, harmonie en evenwicht.
Het is een vrije manier van tekenen en kleuren (met kleurpotlood, wascokrijt, pastelkrijt of verf), en al tekenend en kleurend ontstaat er iets heel persoonlijks, iets unieks.
Het woord Mandala komt uit het Sanskriet, een klassieke Indiaase taal, en betekent middelpunt of cirkel. Een Mandala is een kunstuiting waarin een middelpunt of een cirkel te zien is.
De traditionele Mandala kenmerkt zich door zijn symmetrie en herhaling van, veelal geometrische vormen, ontstaan vanuit een middelpunt omgeven door een cirkel.
De cirkelvorm waarbinnen getekend wordt, biedt houvast en begrenzing, en dat vinden kinderen en volwassenen vaak prettig. Niets moet en alles mag in die ‘veilige cirkel’.

Het zelf ontwerpen en inkleuren van Mandala’s heeft een helende werking die rust, ontspanning maar bovenal veel plezier geeft!