Hanneke Noordhuis

Opvoedondersteuner

Mijn naam is Hanneke Noordhuis en ik ben 25 jaar oud. Ik werk sinds kort voor Het Kleine Heldenhuis als opvoedondersteuner. Ik vind dit onwijs leuk werk, omdat ik veel plezier haal uit het werken met kinderen.

Voordat ik ben begonnen bij Het Kleine Heldenhuis ben ik natuurlijk allereerst gaan studeren. Ik heb Sport & Bewegen gestudeerd in Rotterdam en daaropvolgend de opleiding Voeding & Diëtetiek in Den Haag. Door middel van deze studies heb ik ervaring opgedaan in diverse werksferen met diverse doelgroepen.

Zo heb ik onder andere stage gelopen binnen de revalidatie als bewegingsagoog en als diëtist bij een zelfstandige diëtistenpraktijk. Om uiteindelijk gezond te blijven weten we allemaal dat zowel beweging als voeding van belang zijn. Maar, waarom ben ik dan nu begonnen als opvoedondersteuner bij Het Kleine Heldenhuis? Ik ben sinds mijn HBO opleiding Voeding & Diëtetiek gaan werken op de afdeling Neonatologie in het Sint Franciscus locatie Gasthuis waar ik de voedingen maak voor te vroeg geboren baby’s. Dit werk doe ik met veel passie.

Wanneer ik de voedingen heb bereid, loop ik de afdeling op om soms neventaken te verrichten zoals een luiertje verschonen, een flesje geven of temperaturen. Ik krijg er een goed gevoel bij wanneer ik werkzaam ben met kinderen. Op de afdeling hoorde ik over Het Kleine Heldenhuis wat mijn interesse wekte.