Hulp voor het hele gezin

Het Kleine Helden Huis biedt een warme en veilige plek voor de nazorg van kinderen met een moeilijke start. We zijn er voor het hele gezin met hulp en begeleiding. Wij behandelen gezinnen uit het hele land. Ook als je gewoon even wilt bijkomen. Hieronder lees je wat we allemaal voor je kunnen doen. 

   

97% van de cliënten zou Het Kleine Helden Huis aanbevelen

‘Mijn kind heeft problemen bij het leren’

Een kind kan het spannend vinden om hardop voor te moeten lezen of vindt het lastig om klok te kijken. Er kan sprake zijn van dyslexie, dyscalculie of een algeheel leer- of automatiseringsprobleem. Heb je het vermoeden dat jouw kind dyslexie of dyscalculie heeft? Dan kan je bij ons terecht voor onderzoek en advies.

‘Mijn kind had een moeilijke start’

Na een lange ziekenhuisopname is het eindelijk zover: je baby mag mee naar huis. Dat is fijn, maar ook heel spannend. Veel ouders hebben het gevoel dat ze er alleen voor staan. Andere mensen begrijpen de stress die jullie als gezin ervaren vaak niet helemaal. Ook op latere leeftijd niet, want je ziet niet aan een kind dat het een moeilijke start had. De omgeving denkt dan: ‘Alles is toch oké?’ Maar dat is niet altijd zo.

Het persoonlijke verhaal van Reyhan

Reyhan vertelt haar persoonlijke verhaal over haar vroeggeboren tweeling. Wil je graag met andere ouders praten? Meld je aan bij onze online communtiy groep of volg één van onze oudertrainingen.

Gespecialiseerde transitie- en nazorg

Een veel voorkomende oorzaak van een moeilijke start is de premature geboorte van een kind. Een premature geboorte vereist meestal uitgebreide klinische zorg en een verlengd verblijf op de afdeling neonatologie van een ziekenhuis. Ook op de langere termijn zijn er risico’s verbonden aan prematuriteit, waaronder ontwikkelingsstoornissen en gedragsproblemen op latere leeftijd.

Wetenschapper Tibor Brunt vertelt je meer over onze gespecialiseerde transitie- en nazorg in Vakblad Vroeg.

Nazorg

Kinderen krijgen bij ons twee soorten nazorg: de gewone medische controles door de kinderarts en multidisciplinaire spreekuren. Bij een multidisciplinair spreekuur werkt de kinderarts samen met andere specialisten. 

Hulp en begeleiding

Als ouders dat willen, krijgen kinderen met een moeilijke start en hun hele gezin ook sociale hulp en begeleiding. Dat heet psychosociale zorg. Onze specialisten stellen dan samen met jullie een behandelplan op maat op. 

Vergoeding

De zorg en begeleiding die wij bieden hoeft meestal niet door de ouders zelf te worden betaald, maar hiervoor draagt  de zorgverzekeraar en de gemeente zorg. Heb je vragen over de vergoeding? Die kun je ons altijd stellen.

Wat zijn de ervaringen van andere cliënten?

‘Een instantie waar je hulpverlening krijgt en tegelijk je thuis voelt, zowel kind als ouder. Geen medische molen met tientallen wisselingen, heel erg fijn. Een warm bad waarin vele deskundigen werken’.

Cliënt van Het Kleine Helden Huis

‘Het Kleine Helden Huis heeft mijn gezin gered’.

Cliënt van Het Kleine Helden Huis

‘Vanaf het eerste moment voel je je thuis en heb je het gevoel dat je (eindelijk) begrepen wordt’.

Cliënt van Het Kleine Helden Huis

‘Ik vind de sfeer heel relaxt. Ik heb het gevoel dat ik mijn kind nu beter kan begrijpen. Iedereen is zo behulpzaam en vriendelijk. Zorgprofessionals luisteren echt naar je, ze hebben er veel verstand van, ze willen echt helpen’.

Cliënt van Het Kleine Helden Huis

Samenwerkingen

Hieronder is te zien wie onze samenwerkingspartners zijn.