Hulp voor het hele gezin

Het Kleine Helden Huis biedt een warme en veilige plek voor de nazorg van kinderen met een moeilijke start. We zijn er voor het hele gezin met hulp en begeleiding. Wij behandelen gezinnen uit het hele land. Ook als je gewoon even wilt bijkomen. Hieronder lees je wat we allemaal voor je kunnen doen. 

‘Mijn kind had een moeilijke start’

Na een lange ziekenhuisopname is het eindelijk zover: je baby mag mee naar huis. Dat is fijn, maar ook heel spannend. Veel ouders hebben het gevoel dat ze er alleen voor staan. Andere mensen begrijpen de stress die jullie als gezin ervaren vaak niet helemaal. Ook op latere leeftijd niet, want je ziet niet aan een kind dat het een moeilijke start had. De omgeving denkt dan: ‘Alles is toch oké?’ Maar dat is niet altijd zo.

‘Ik had een moeilijke start’

Ben je te vroeg geboren, was je te licht toen je werd geboren of had je een andere moeilijke start? Wij zijn er voor jou: van die belangrijke eerste 1000 dagen van je leven tot en met je 18e levensjaar. In Het Kleine Helden Huis mogen alle kinderen en jongeren zijn wie ze zijn. Met elkaar gaan we ervoor zorgen dat de mensen in je omgeving je begrijpen. En dat ze snappen wat je nodig hebt om je optimaal te ontwikkelen.

Neem een kijkje
in Het Kleine Helden Huis

Ben je benieuwd naar Het Kleine Helden Huis? Hoe het er bij ons uitziet? Neem dan een kijkje binnen met onze tourvideo. Zo voelt het minder nieuw en spannend als je de eerste keer bij ons binnenloopt.

Nazorg

Kinderen krijgen bij ons twee soorten nazorg: de gewone medische controles door de kinderarts en multidisciplinaire spreekuren. Bij een multidisciplinair spreekuur werkt de kinderarts samen met andere specialisten. 

Hulp en begeleiding

Als ouders dat willen, krijgen kinderen met een moeilijke start en hun hele gezin ook sociale hulp en begeleiding. Dat heet psychosociale zorg. Onze specialisten stellen dan samen met jullie een behandelplan op maat op. 

Vergoeding

De zorg en begeleiding die wij bieden hoeft meestal niet door de ouders zelf te worden betaald, maar hiervoor draagt  de zorgverzekeraar en de gemeente zorg. Heb je vragen over de vergoeding? Die kun je ons altijd stellen.

Samenwerkingen

Hieronder is te zien wie onze samenwerkingspartners zijn.