Coaching door gezinscoach of psycholoog gespecialiseerd in prematuriteit

De vroeggeboorte komt altijd onverwachts en is behoorlijk ingrijpend. Veel te vroeg zonder voorbereiding word je moeder of vader en begint de emotionele rollercoaster in het ziekenhuis. De angst en onzekerheid of je kindje het gaat redden. Je gaat in de overlevingsstand en doet wat van je gevraagd wordt. Kolven, buidelen, heen en weer rijden, zorgen dat je andere kinderen opgevangen worden, je sociale omgeving informeren en je werk op de hoogte stellen. En dan mag je ook opeens naar huis, het gaat goed met je kindje en dan ben je opeens thuis. Geen roze wolk, geen kraamvisite en geen veiligheid meer van de piepjes en de verpleegkundige. Vader gaat vaak weer werken en je gaat zelf luisteren naar je kindje, zelf je kindje helemaal verzorgen, zelf je familie en sociale omgeving uitleggen dat jullie het nog heel rustig aan moeten doen en nog niet teveel prikkels mogen hebben.

En dan is het allemaal best heel erg veel…. en dan is er begeleiding/coaching vanuit Het Kleine Heldenhuis waarbij je niets hoeft uit te leggen omdat wij weten waar je doorheen gaat, wat de enorme impact is en hoe we je daarbij kunnen begeleiden en ondersteunen.

Waar kan de coaching uit bestaan
Altijd een Intakegesprek waar je in alle vertrouwen en veiligheid je eigen verhaal vertelt en samen met de gezinscoach ontdekt waar je coaching voor nodig hebt. Is dat praktische ondersteuning zoals bijvoorbeeld begeleiding thuis met de oppas+, werk gerelateerde begeleiding met de werkgever, UWV of arbodienst, babymassage, deelnemen aan lotgenotensessies of persoonlijke coaching voor verwerking van ziekenhuisperiode, angst en onzekerheid, burn-out klachten, relationele vragen, omgaan met sociale omgeving en alle overige persoonlijke vragen.

Daarnaast is er coaching op het gebied van de opvoeding, monitoren van de sociale ontwikkeling, versterken van de hechting, gedragsproblematiek en crèche- en of schoolproblematiek.

De vergoeding van de coaching sessies verloopt via de PGB of voor € 75,- per uur.

In het kort

Voor wie

Coaching is er voor iedereen die met prematuriteit en / of dysmaturiteit en / of een moeizamed start in aanraking komt en daar graag wat ondersteuning bij kan gebruiken.

Vader, moeder, broertjes/zusjes, familie, vrienden, sociaal steunende omgeving, collega’s, prematuur / dysmatuur geboren kinderen én de kinderen met een moeizame start zijn allen welkom, tot de leeftijd van 18 jaar.

Door wie
Gezinscoach gespecialiseerd in prematuriteit of psycholoog