Peuterdans

Tijdens de peuterdans wordt er aandacht gegeven aan de fantasie en belevingswereld van de peuter. Je peuter wordt gestimuleerd en geprikkeld om eigen fantasie en creativiteit te ontdekken door middel van beweging. Je peuter ontdekt zijn lichaam, de ruimte om zich heen en zijn zelfvertrouwen. Tegelijkertijd worden de motorische-taal-rekenontwikkeling, muzikaliteit en coördinatie ontwikkeld. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je peuter geniet en plezier maakt door met andere kinderen samen te dansen en te lachen.

Vanaf 2 jaar kunnen peuters deze vrolijke lessen vol bewegingsplezier komen beleven. In deze fase speelt fantasie een grote rol en is de drang om te bewegen en dingen te ontdekken groot. Peuterdans is voor alle peuters vanaf 2 jaar. Peuters hebben veel plezier in spelen en bewegen. Daarbij heeft het een grote invloed op de totale ontwikkeling zoals; motorische-sociale-emotionele- en cognitieve ontwikkeling. Peuterdans gebeurt op een speelse manier, waarin het plezier voorop staat!

We dansen en zingen naar aanleiding van een thema dat dicht bij de belevingswereld van de peuter staat. Er wordt gewerkt aan lichaams- en ruimtebesef door middel van liedjes, spelletjes, boekjes en andere attributen die bij het thema passen.

Wanneer?
Elke donderdag 14:00 uur – 15:00 uur

In het kort

Voor wie
Alle peuters vanaf 2 jaar

Door wie
asdasdasd