Specialistische opvoedondersteuning

Na ontslag uit het ziekenhuis eindelijk thuis. Lang toegeleefd naar dit moment, met je kindje naar huis. Eenmaal thuis blijkt het ook wel spannend. Geen veiligheid meer van de monitor die aangeeft dat het goed gaat met je kind of de warme wijze raad van de verpleegkundige of arts. Opeens moet je alles echt zelf doen, de hele verzorging en ook de signaleringsfunctie of het goed blijft gaan met je kindje. Soms ga je met sondevoeding naar huis en word je zelf bijna een verpleegkundige.

Om de overgang van ziekenhuis naar thuis soepel en veilig te laten verlopen bieden wij speciale thuis begeleiding aan. Dit zijn verpleegkundigen die al jarenlange ervaring hebben op de neonatologie afdeling van verschillende ziekenhuizen en dus precies weten hoe en wat je kindje nodig heeft en ook wat jullie als ouders en/of gezin hebben meegemaakt. De begeleiding is geheel op maat en wordt samen met de ouders en/of gezin bepaald.

Wat kan je verwachten:
Met een intake brengen jullie samen de wensen in kaart en kijken jullie of er een klik is. De begeleiding kan bestaan uit ondersteunen op het gebied van medische handelingen, (borst) en/of voedingsondersteuning, structuur aanbrengen in huis, tips voor het omgaan met de sociale omgeving en de kraamtijd, het opvangen van broertjes/zusjes zodat het gezin zo snel mogelijk herenigd kan worden en zoveel mogelijk de gewone structuur kan oppakken, het leren kennen van je kindje en vertrouwen opbouwen zodat je niet steeds terug hoeft naar het ziekenhuis, eerstehulppost of huisarts.

In het kort

Voor wie

asgfsag

Door wie
Gespecialiseerde verpleegkundigen die altijd samenwerken met andere disciplines van Het Kleine Helden Huis zoals gezinscoach, kinderfysiotherapie, diëtiste en kinderarts.