Opleidingen

Het Kleine Helden Huis is het enige kennis- en opleidingscentrum op het gebied van prematuriteit en dysmaturiteit in Nederland. Ons uitgangspunt: niet symptomen behandelen, maar kijken naar de oorzaakvelden die daaraan ten grondslag liggen. We doen niet een interventie voor een specifiek probleem, bijvoorbeeld met poepen en plassen, slapen of eten. In plaats daarvan leggen we ouders uit hoe verschillende problemen ontstaan en geven we ze tools om ermee om te gaan. Dit helpt problemen voorkomen en geeft ouders vertrouwen in hun eigen kunnen.

Leer onze methodiek zelf toepassen

De kennis en ervaring die we opdoen in de praktijk en de bevindingen van ons onderzoek delen we met zorgprofessionals. Zodat ook zij onze methodiek leren toepassen en steeds meer gezinnen met prematuur of dysmatuur geboren kinderen hiervan profiteren. Dat doen we met een combinatie van e-learning en praktijkdagen in meer en minder uitgebreide varianten.

Voor wie?

  • Onze opleidingen zijn bedoeld voor zorgprofessionals die met zeer jonge kinderen werken:
  • Artsen: consultatiebureau, huisarts, neonatoloog
  • Psychologen: GZ, kinderpsycholoog, jeugdpsycholoog
  • (Ortho)pedagogen
  • Verpleegkundigen (neonatologie), verloskundigen en kraamzorgverpleegkundigen
  • Therapeuten: psycho-, spel-, muziek-, fysio-, psychomotorische en systeemtherapeuten
  • Maatschappelijk werkers

We verwachten dat je functioneert op hbo-niveau of hoger, sensitief bent in je handelen, flexibel in je denken en in staat bent tot kritische zelfreflectie.

Als eerste op de hoogte

Momenteel zijn onze opleidingen in ontwikkeling en loopt er een accreditatietraject. Wil je als eerste op de hoogte zijn wanneer onze opleidingen starten? Laat hieronder je gegevens achter. We gebruiken je gegevens alleen om je informatie over onze opleidingen te geven.

<formulier>