Oudertrainingen

Ben jij een ouder of verzorger en wil je graag een training volgen bij Het Kleine Helden Huis? De oudertrainingen zijn bedoeld voor alle ouders die interesse hebben meer theoretische en praktische informatie te ontvangen van zorgprofessionals rondom prematuriteit/dysmaturiteit of een andere moeilijke medische start.

Tijden
Psycho-educatie: 19:00 – 20:30
Moedergroep: 09:00 – 10:30
Vadergroep: 19:00 – 20:30

De oudertraining gaat door bij minimaal 5 deelnemers.

Inschrijfformulier oudertrainingen

Wat leuk dat je wilt deelnemen aan één van onze oudertrainingen. Via dit formulier kan je je oudertraining kiezen. Naar aanleiding van jouw inschrijving, nemen we contact met jou op om de datum van de oudertraining af te spreken.

Voor welke cursus schrijf je je in?
Ben je een cliënt bij ons?
Kom je alleen of met partner?
Wat is je naam?

Wat zijn de ervaringen van anderen?

‘Ja, inzichten gekregen en het fijn om te horen dat je niet alleen bent (ook al weet je dat)’.

Deelnemer moedergroep

‘Ik vind de kleine setting heel fijn, praat makkelijker dan met een grote groep denk ik’.

Deelnemer vadergroep

‘Ja, dit helpt mij echt. Het is heel herkenbaar wat de andere moeders vertellen’.

Deelnemer moedergroep

Psycho-educatie

Tijdens de psycho educatie training kom je meer te weten over de gevolgen van prematuriteit, dysmaturiteit en een andere moeilijke medische start, de manier waarop je met je kind omgaat en de impact van prematuriteit op de ouders, familie en sociale omgeving.

Moedergroep

In de moedergroep kan je ervaringen over hoe jullie het ervaren om moeder te zijn van een prematuur/dysmatuur geboren kind of een kind met een moeilijke start uitwisselen met andere lotgenoten. Ook krijg je tijdens deze training theoretische informatie, zoals psycho-educatie over het brein, gedrag, ontwikkeling en hoe dat in de toekomst zal gaan.

Vadergroep

Tijdens de vadergroep training krijg je theoretische informatie, zoals psycho-educatie over het brein, gedrag, ontwikkeling en hoe dat in de toekomst zal gaan. Ook is er ruimte voor informatie uitwisseling met elkaar over hoe jullie het ervaren om vader te zijn van een prematuur/dysmatuur geboren kind of een kind met een moeilijke start.

EHBO/reanimatie

Wil je leren wat te doen in een acute situatie van jouw of andersmans kind?
De reanimatieles wordt in het Kleine Helden Huis gegeven door een professional op dat gebied.

Voeding & Ontwikkeling

Tijdens de Voeding & Ontwikkeling oudertraining krijg je meer informatie over hoe de eetontwikkeling van jonge kinderen verloopt en hoe je hier als ouder/verzorger bij kan aansluiten. De do’s en don’ts betreft de opvoeding rondom eten, wat heeft een kind in deze leeftijdscategorie daadwerkelijk nodig en tips bij de fase waarin kinderen moelijker gaan eten komen onder andere aan bod.

Praten met lotgenoten

Ben je een ouder of verzorger van een prematuur/dysmatuur geboren kind of van een kind met een moeilijke medische start? Dan begrijpen wij goed dat je het fijn zou vinden om met andere lotgenoten in gesprek te gaan om ervaringen en soortgelijke problemen te delen.