Opleidingen

Wil jij ook het verschil maken voor onze Kleine Helden?

In Nederland worden ieder jaar 25.000 kinderen geboren met een moeilijke start. Dat is 1 op de 7 baby’s. Zij worden te vroeg geboren, zijn te licht, of hadden bijvoorbeeld een zuurstoftekort tijdens de bevalling. Zo’n moeilijke start heeft een grote impact op de ontwikkeling van de baby en op de rest van het gezin. Deze impact wordt lang niet altijd herkend of gekoppeld aan een andere moeilijke start. Het gevolg hiervan is dat ouders en kind niet begrepen worden of verkeerd doorverwezen worden.

Leer zelf onze eigen methodiek toepassen

Deze conclusie heeft er toe geleid dat Het Kleine Helden Huis is opgericht. Onze missie is de juiste zorg en begeleiding bieden voor deze kleine helden én hun ouders en broertjes/zusjes. Voor deze missie hebben wij jou hard nodig: met het kennis- en opleidingscentrum kan de kennis en ervaring uitgedragen worden naar andere zorgprofessionals en door jullie ingezet worden voor jullie eigen cliënten. De opleidingen bestaan uit een combinatie van e-learning en praktijkdagen in meer en minder uitgebreide varianten.  

Voor en door zorgprofessionals

De opleidingen zijn ontwikkeld door specialisten met jarenlange ervaring, zoals neurobioloog/wetenschapper dr. Fabiënne Naber, GZ-psycholoog/bewegingswetenschapper drs. Anne-Marike van der Hoek en de oprichters van Het Kleine Helden Huis neonatoloog/kinderarts Angelique Haringsma en gespecialiseerde gezinscoach Hiltje Heyman.

HOME opleiding

Deze basisopleiding gaat over de (neuro)biologische ontwikkeling van een kind met een andere moeilijke start. HOME staat voor Hechting, Ouderschap en Mentaliseren. Lees meer over de basisopleiding.

Workshops

Als kennis- en opleidingscentrum geven wij workshops aan leerkrachten/docenten in basisonderwijs en voortgezet onderwijs zowel regulier- als speciaal onderwijs om hen te informeren over de gevolgen van prematuriteit, dysmaturiteit en kinderen met een andere moeilijke start. Lees meer over de workshop.

Voor wie?

  • Kinderartsen, jeugdartsen, huisartsen
  • Psychologen: GZ, kinderpsycholoog, jeugdpsycholoog
  • Kindercoach en gezinscoach
  • (Ortho)pedagogen
  • (Neonatologie) verpleegkundigen, CJG verpleegkundigen, verloskundigen, kraamzorgverpleegkundigen 
  • Verpleegkundig specialisten en physician assistants
  • Therapeuten: psycho-, spel-, muziek-, fysio-, psychomotorische en systeemtherapeuten
  • Maatschappelijk werkers
  • Docenten; regulier- en speciaal onderwijs, intern begeleiders, remedial teachers

Heb je vragen?

2 + 3 =