Schrijf je in

Wil jij graag een opleiding bij ons volgen? Schrijf je dan snel in.

Het STAP-budget

Wat is het STAP-budget?

Met de STAP-budget subsidie kun je 1.000 euro aanvragen voor een opleiding. Je kunt deze subsidie gebruiken om jezelf verder te ontwikkelen en je positie op de arbeidsmarkt te versterken. De subsidie heet STAP. Dit staat voor Stimulans ArbeidsmarktPositie. Je kunt per kalenderjaar maximaal één STAP-opleiding doen waarvoor je maximaal 1.000 euro STAP-budget subsidie toegekend kunt krijgen.

Hoe werkt het STAP-budget?

Ieder kalenderjaar kun je voor maximaal 1 opleiding STAP-budget aanvragen en krijg je maximaal 1.000 euro subsidie. Iedere 2 maanden is er een nieuwe mogelijkheid om STAP-budget aan te vragen en start er een nieuw aanvraagtijdvak. Is een opleiding duurder dan 1.000 euro? Dan betaal je de rest zelf. Je zou nog kunnen vragen of je werkgever (of een andere partij) het meerdere (of een deel daarvan) wil bijdragen.

Het stappenplan van STAP-budget

Stap 1. Kies je opleiding en schrijf je in
In het inschrijfformulier vink je STAP-budget aan. Schrijf je in.
Na inschrijving mag  je [email protected] mailen zodat we jouw STAP aanmeldingsbewijs kunnen toesturen.

Stap 2. Ontvangst van het STAP-aanmeldbewijs
Als je aan alle voorwaarden voldoet ontvang je van ons het STAP-aanmeldingsbewijs, dit heb je nodig voor je STAP-aanvraag bij UWV. Zorg ervoor dat je je op tijd inschrijft, zodat je op tijd je STAP-aanmeldingsbewijs ontvangt om je STAP-budget aan te vragen.

Stap 3. Vraag het STAP-budget aan bij UWV
Wees er snel bij en zit klaar om 10.00 uur. Ga naar het STAP-portaal van UWV, log in met je DigiD en vraag het STAP-budget aan. Let op: je hebt je eerst dus ingeschreven bij een opleiding van Het Kleine Helden Huis. Je ontvangt van UWV bericht als het STAP-budget is toegekend.

Stap 4. Het Kleine Helden Huis verrekent het STAP-budget
Het Kleine Helden Huis ontvangt het STAP-budget en verrekent dit met de opleidingskosten.